miercuri, 29 aprilie 2015

Dacă aş rămâne

Recenzie: Dacă aş rămâne de Gayle Forma 


 Descriere


Mia este o violoncelistă talentată în vârstă de 17 ani, cu o familie iubitoare şi un prieten minunat, Adam. Ea nu trebuie decât să aleagă dacă va merge la New York pentru a studia la Julliard sau dacă va rămâne în Oregon cu cei dragi. Însă într-o dimineaţă cu ninsoare, totul se schimbă, iar decizia pe care brusc trebuie să o ia este dramatică şi dureroasă. Mia îşi pierde părinţii şi fratele mai mic într-un accident rutier, şi, cu toate că nu îşi aminteşte momentul impactului, ea îi poate vedea pe cei din jur şi pe sine. Romanul este scris la persoana întâi, Mia evocă evenimente din viaţa sa, descrie ceea ce vede şi aude în spital, deşi nu poate simţi nimic şi este din ce în ce mai slăbită. Dragostea pentru cei rămaşi în viaţă şi pentru Adam şi pasiunea pentru muzica clasică vor determina alegerea pe care tânara o face la final. "Dacă aş rămâne" atinge teme importante, despre viaţă, moarte şi despre cum totul se poate schimba iremediabil într-o secundă. Cartea este inspirată de o tragedie reală. 


Recenzie

 Nici nu stiu cu ce să încep, aceasta este prima mea recenzie şi sper să fie pe placul vostru. 
Ceea ce mi-a plăcut la această carte este faptul că este uşor de citit, iar pe măsură ce pătrunzi mai mult în această poveste vrei să afli cum se va termina. Este o carte plină de emoție şi care te face să realizezi ăntr-o oarecare măsură cât de norocos eşti cu viața pe care o trăieşti.
    Voi  începe prin a spune că m-a impresionat felul în care Mia prețuia ceea ce face, dragostea pe care o avea pentru muzica clasică, deşi tatăl ei era un fost membru al unei trupe punk .

Şi cum descrie violoncelul ca fiind ceva uman, ca şi cum ar fi viu în timpul prestațiilor ei pe scenă .

Voi încerca să nu dau prea multe spoilere . Deci, voi spune câte ceva despre Adam şi Mia, dar nu mă pot abține să nu dat câteva detalii. 
În primul rând, Adam face şi el parte din lumea muzicii, ca şi Mia , el cântând la chitară şi făcând parte dintr-o trupă. După ce Mia trece prin oribilul accident de maşină şi este bântuită de trecut, trebuie să aleagă între un viitor strălucit, dar unde părinții şi frățiorul ei Teddy sunt plecați în ceruri ; sau să aleagă să plece, acolo unde va fi alături de ei.
După multe amintiri copleşitoare, ea realizează că deşi părinții nu îi vor mai putea fi alături, ea va avea mereu o familie. De asemenea, o bună prietenă , Kim, care va fi alături de ea.

Romanul este încărcat cu sensibilitate, deşi este scris în aşa fel încât să fie pe înțelesul tuturor . Am fost foarte încântată când am aflat că romanul va avea o continuare, de data aceasta din perspectiva lui Adam. Abia aştept să fie publicat şi la noi.
 Mi-a plăcut şi cartea merită citita într-o zi în care vrei să citeşti ceva mai uşor şi să te relaxezi .

Nota mea este 4/5

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu